Pääviestien muotoilu

Aina PTT valmistaa ammattilaisten laitteita koviin olosuhteisiin, joissa puolivillaisella ei pärjää. Kilpailija-analyysin ja strategiatyön pohjalta löysimme avaimet oikean position ja viestin sävyn valintaan. Jos tässä kisassa haluaa kertoa kestävyydestä, on se kerrottava niin voimakkaasti kuin mahdollista.

Vahvat brändikuvat

Brändin viesti vaati kuvakonseptin, joka kertoo samaa tarinaa ilman tekstiäkin. Kuvapankki- ja tekoälykuvista ei ollut ratkaisuksi, joten suunnittelimme ja toteutimme huolelliset brändikuvaukset. Lähdimme valokuvaaja Jere Hietalan kanssa kuvausmatkalle Buffaloon, Yhdysvaltoihin, josta löytyivät autenttiset miljööt ja mallit brändikuvia varten.

Lopulliset kuvat ovat voimakkaita, dramaattisia ja tarinallisia. Ne kertovat rankasta, rehellisestä ja aidosta työstä. Työstä, jossa tarvitaan niukkasanaisten ja ylpeiden ammattilaisten oikeita työkaluja.

Visuaalinen identiteetti

Aina PTT:n liiketoiminta oli kasvun tärkeimmässä kohdassa – valintatilanteessa, jossa ylimääräiset rönsyt on pystyttävä karsimaan. Sama päivitys tehtiin visuaaliselle identiteetille. Kaikki ylimääräinen pois, kunnes jäljelle jäi linjakas, selkeä ja vahva ulkoasu. Värien, fonttien ja asettelujen lisäksi myös logo sai uutta muotoa. Uudistus suunniteltiin niin, että vanha ja uusi identiteetti voivat elää sopusoinnussa siirtymävaiheen ajan.

”Kuvien lopputulema on aito. Usein aitous ei ole keihäänkärki mainoskuvissa, mutta tällä kertaa se oli tärkein tekijä. Minulle kuvaajana tuotanto oli piristävän vaativa. Oli hienoa palata juurille aitouden luomisen nimissä.”

Jere Hietala, valokuvaaja

Suunnittelutiimi

AD: Hanna Haavisto
Copywriter: Teemu Eskola
Projektinjohto: Maria Blomberg
Valokuvaus: Jere Hietala

Kuvankäsittely ja värinmäärittely: Jere Hietala, Jomppe Vaarakallio
Tuottaja, videoiden kuvaus ja leikkaus: Jordan Mancuso
Tuotantoassistentti: Dylan Hoffman
MUAH: Cassandra Lyons

Aina PTT

Aina PTT on salolainen radiopuhelimia valmistava kasvuyritys. Kännykkäverkon yli toimiva radiopuhelinjärjestelmä tuo ammattilaisille yhteyden, joka on loputtomasti skaalautuva, paikkariippumaton ja muuttuviin tilanteisiin sopeutuva. Yhtiön laitteita käyttävät mm. SAS, Securitas ja Sveitsin rautatieyhtiö SBS.

www.ainaptt.com

Smoy

Smoy on yli 40-vuotias, mutkattomasti luova mainostoimisto. Meille markkinointi on luovia ideoita, iloisia kaupallisia onnistumisia, ratkottuja liiketoiminnan pulmia ja ennen kaikkea tuloksellista yhteistyötä. Suunnittelemme ja toteutamme monipuolisesti markkinointiviestintää, jossa osaaminen tuntuu ja näkyy.

www.smoy.com