Graafinen ilme on tasapainoinen yhdistelmä tunnelmaa ja yksityiskohtien hallintaa.

Mitä pitäisi asiakkaasi sydämessä liikkua, kun hän kohtaa brändisi? Iloa, luottamusta, arvostusta? Vai tunne siitä, että hänelle tarjotaan asiantuntevuutta, vakavaraista toimijaa? Mikä tunne nykyisestä brändistäsi syntyy?

Tunteet ohjaavat ostokäyttäytymistä. Tunteet tulevat nopeasti jo ensikohtaamisesta. Brändisi, palvelusi ja tuotteesi visuaalinen ilme on se, jonka perusteella ensivaikutelma muodostetaan. Sen jälkeen tulevat viestit ja palvelukokemus.

Brändin identiteetin rakentaminen vaatii jatkuvaa työtä

Yritysilmettä, tuotemerkkiä ja pakkauksia tulee tarkastella jatkuvasti ja kriittisin silmin. Brändin jatkuvuuden takaamiseksi brändin tulee elää ja kehittyä. Maailma, estetiikka ja symboliikka muuttuvat jatkuvasti. Onnistuakseen puhuttelemaan modernia kuluttajaa tulee graafisen ilmeen elää hienovaraisesti ajassa.

Graafisen ilmeen tai visuaalisen identiteetin suunnittelulla tarkoitetaan yleensä logon ja yritysilmeen luomista tai uusimista sekä graafista ohjeistoa markkinoinnin jatkokäyttöä varten. Hyvin suunnitellun visuaalisen identiteetin perusteella suunnitellaan myös nettisivut sekä kaikki muut markkinointiviestinnän toimenpiteet.

Perussuunnittelun apuna käytämme usein kohdennettua tutkimus- ja workshop-tietoa. Graafinen suunnittelu ja visuaalisuus ovat olennainen osa markkinointitoimenpiteiden kokonaisuutta – jokaista markkinointiviestinnän kampanjaa. Meillä on myös mahdollisuus tehdä ennakkotutkimusta ja esitestausta brändisi mielikuvista perussuunnittelun ja näkemysten tueksi.

Legopalikoita
Recion-brandbook

Brandbook tai graafinen ohjeisto auttaa arjessa

Vanhan yritysilmeen päivittämisessä tähän päivän ei välttämättä ole kyse isosta muutoksesta, ja usein puhutaankin ennemmin evoluutiosta tai freesauksesta. Ilmeen suunnittelu ei välttämättä tarkoita logouudistusta, vaan usein keskitymme muuhun visuaaliseen viestintään, kuten kuvamaailmaan, fontteihin, infograafeihin ja värien käyttöön.

Meidän tehtävänämme on suunnitella sinulle selkeä graafinen ohjeisto, jonka avulla oma organisaatiosi pystyy toimimaan myös itsenäisesti. Ohjeiston tehtävänä on helpottaa omien ja mainostoimistosi graafisten suunnittelijoiden työtä heidän soveltaessaan visuaalista ilmettä eri aineistoihin jatkossa. Kun brändin identiteetti käsittelee laajempaa kokonaisuutta kuten tapaa puhua tai kuvakonsepteja, puhumme yrityksen Brandbookista.

Suunnittelemme Smoyssa graafisia ohjeistoja kaiken kokoisille brändeille niin B2B- kuin B2C-markkinoilla toimiville yrityksille. Yksinkertaisimmillaan graafinen ohjeisto sisältää selkeät ohjeet logosta, väreistä, fonteista sekä esimerkkitaitot käyntikortista, kirjelomakkeesta sekä power point -esityksestä asiakkaamme käyttöön.

Aineiston tuotanto varmoissa käsissä

Markkinoijan arkeen kuuluu paljon erilaisten materiaalien tuotantoa, missä ei kaivata sähläystä tai aikataulujen venymistä. Kokenut ja tarkkasilmäinen tuotantotiimimme on aina apunasi. Joskus myös markkinointilainsäädäntö asettaa rajoituksia aineistoille, ja ammattilaisen avulla et näissäkään tapauksissa tee vahingossa kalliita virheitä.

Mainostoimistona tarjoamme useimmille asiakkaillemme täyden palvelun mainonnan konseptoinnista ja kampanjasuunnittelusta painetun ja digitaalisen aineiston tuotantoon sekä paino- ja mediayhteyksiin asti. Toimimme tarvittaessa myös ketteränä tuotantoapuna materiaalien päivitystöissä, ylläpidossa ja painokuntoon laitossa.

Meillä on asiakkaita, joiden luotettavana kumppanina olemme vuosikausia huolehtineet siitä, että meiltä löytyvät aina viimeisimmät painokelpoiset originaaliaineistot. Näin saamme hoidettua päivitykset mahdollisimman nopeasti ja kustannustehokkaasti, eikä sinun tarvitse asiakkaanamme huolehtia aineistojen arkistoinnista.

Avecra-malleja
Brändi luo mielikuvia ja tunteita