Lataa markkina-akkusi aurinkovoimalla

26.6.2024

Kesäloma, tuo jokavuotinen riesa, on taas käsillä. Vaikka kuinka mediasuunnitelmat, kampanjabriiffit ja konsepti-ideat polttelisivat sormenpäitä, on laitettava lomavastaaja päälle ja annettava näppäimistön jäähtyä. Lomalla voi ladata markkinoinnin akkuja monella tavalla. Tässä muutama vinkki.

Käy tapahtumissa silmät ja korvat auki

Kesä on täynnä tapahtumia rautakankikävelyn MM-kisoista Ruisrockiin. Googleta kesäretkiesi lähistöltä tapahtumat, tarkkaile lyhtypylväisiin teipattuja ilmoituksia ja tsekkaa paikalliset FB-ryhmät. Pistäydy ennakkoluulottomasti tapahtumissa ja pidä kaikki aistit auki. Näkyykö perinteisten makkarakioskien ja krääsämyyjien välissä uusia tapoja kohdata kuluttaja? Mikä on tuttua, mikä erikoista? Ota kuva ja lähetä itsellesi työsähköpostiin, niin ideat odottavat inboxissa lomalta palattuasi.

Ota kuvia ja videoita muustakin kuin mansikoista

Suomen kesä on kaunis. Sen valo ei kuitenkaan kanna syyskuulle saati ensi kevääseen, kun tarvitset raikkaita somekuvia. Täytä kirjastoasi tulevaa vuotta ajatellen. Tankkaa kuvat, videot, ideat ja inspiraatiot kesän jälkeiseen arkeen. Jos toimistolta ei ehdi juoksemaan pihalle juuri silloin, kun syyssateet hellittävät viideksi minuutiksi, takataskussasi on valmista materiaalia postattavaksi. Hyödynnä etenkin aamun ja illan tunnit.

Ajasta kaikki ajoissa

Mikäpä sitä enempää rassaisi, kuin laiturin nokassa muistaa, että elokuun aineistot pitää hoitaa heti ensimmäisenä työpäivänä? Älä siis tyydy ajastamaan vain loma-ajan mainoksia ja blogeja, vaan hoida kuntoon myös pari loman jälkeistä viikkoa. Näin voit jatkaa laiturilla dekkarin lukemista automaatin huolehtiessa tulevaisuudesta.

Lue, liiku ja törmää taiteeseen

Se pino kirjoja, jotka odottavat lukemista, ne leffat joita kaverisi hehkuttavat ja tutun pikkutaajaman yllättävät taidenäyttelyt. Jokainen uusi lause, biisi ja taideteos ruokkivat ajatteluasi ja luovuuttasi. Loma on mitä parhainta aikaa investoida aivokopan toimintakykyyn. Eikä sitä uusinta Murakamia tarvitse kiukulla rämpiä vain siksi, että LinkedInissä kaikki sen ovat muka lukeneet. Ota rauhassa käteen Remes, Nesbø tai mökkikirjaston vanha Harlekiini ja anna tarinan viedä. Lähde sen jälkeen liikkeelle. Joka askel luonnon keskellä vie sinua lähemmäs raikkaampia ideoita.

Unohda kaikki vinkit ja lähde vaikka kalaan

Kun on koko kevään odottanut kesälomia, kannattaa lomailla täysillä. Irti päästäminen voi olla vaikeaa, jos tekemättömät tai tulevat toimenpiteet pyörivät päässä. Markkinointi on pitkäjänteistä kehitystyötä, joka ei kaadu siihen, että yksi ihminen lomailee. Ota tavoitteeksi, että lomien jälkeen et muista mitään, mitä piti tehdä – tyhjennä koko todo-lista korvien välistä kalenteriin ja ota rennosti.

Näillä vinkeillä tämä kesämies syöksyy lomille ja toivottaa hyvää kesää kaikille.

Teemu Eskola

Viimeisimmät artikkelit