Visutrendit 22 – rohkeaa rajojen rikkomista

28.2.2022

Niin kuin muodissa ja sisustuksessa, myös graafisessa suunnittelussa trendit vaihtuvat ja toistuvat säännöllisin väliajoin. Tänä vuonna saamme nostalgisoida ja ihastella mitä erikoisempia tyylejä. Tämän hetken trendit ovat raikkaita ja rohkeita, rajoja saadaan venyttää ja rikkoa. Vuonna 2022 kaikki tulee olemaan sallittua ja luovuuden annetaan päästä valloilleen.

Värikäs minimalismi ja karkkivärit kaikkialla

Minimaalisuuskin voi olla värikästä ja hauskaa. Usein ajatellaan minimalismin olevan vain mustaa ja valkoista, mutta tarvitseeko sen olla? Mikä olisikaan parempi tapa piristää suunnittelua, kuin näyttävät väripaletit. Suunnittelijat, jotka hallitsevat väriteorian, käärivät jo hihojaan ja ovat valmiita luomaan silmiä hiveleviä mestariteoksiaan mitä upeimmissa karkkiväreissä.

3D nosteessa

Jatkuvasti kehittyvien työkalujen ansiosta 3D jatkaa suosiotaan ja kehitystään. Tekemisestä on tullut aiempaa helpompaa ja nopeampaa. Tässä trendissä on kyse kokeilusta ja siirtymisestä vektorikuvista kohti yksityiskohtaisempaa tyyliä, joka suosii syvyyttä ja ulottuvuutta. Näemme yhdistettävän animaatioita, valokuvia ja 2D-piirroksia 3D-töihin, joka johtaa huomiota herättäviin toteutuksiin. 3D sopii täydellisesti web-suunnitteluun ja brändäykseen, kuten myös sosiaalisen median sisällöntuotantoon. Kolmiulotteisuus ei rajoitu vain kuvituksiin ja animaatioihin, sillä myös fontit saavat uuden elämän.

Maximalismi – go big or go home!

Luvassa on näyttävyyttä, rohkeutta ja runsautta! Maximalismi ei noudata sääntöjä, vaan tuo maailmaan sen kaipaamaa iloa ja räiskyvyyttä. Maximalismissa tyhjää tilaa ei ole, se täytetään mielenkiintoisilla grafiikoilla, runsailla tekstuureilla, rohkeilla väreillä, sekä erikoisilla fonteilla ja kuoseilla. Tarkoituksena on hämmentää katsojaa, saada katse kiinnittymään teokseen, löytää siitä uusia puolia ja merkityksiä.

Typografiaa twistillä

Tänä vuonna kokeilevat fonttityypit ovat pinnalla! Nyt on aika testata fontteja, joissa on särmikkäitä ja omituisia viivoja, animaatioita, 3D-elementtejä, värejä ja piirroksia. Erikoisfontit koristavat kaiken tyyppisiä projekteja modernilla tyylillä. Tämä luo ainutlaatuisen ja persoonallisen ilmeen. Luettavuus on aina tärkeää, mutta sen rajoja voidaan kokeilla ja venyttää rohkeasti.

Ysärin nostalgiaa

Metalliset ketjut, loistokkaat värit, rakeiset tekstuurit, yksinkertaiset muodot ja pikselöitynyt taide – elementit, jotka ovat joillekin meistätodella tuttuja. Milleniaalit rakastavat 90-luvun nostalgisointia. Silloin oltiin lapsia ilman vastuuta ja huolia. Nyt käytetään tuota nostalgiaa hyödyksi ja tuodaan ysäri takaisin. Kuten matalavyötäröiset farkut ja laavalamput, paluun tekevät myös neonvärit, abstraktit muodot, optiset illuusiot, liukuvärit ja Comic Sans -fontti.

Graafisen suunnittelun maailma on jatkuvasti vaihtuva maisema, jota kuvaa nopeasti muuttuva suunnittelutyyli. Tämä tarkoittaa, että hyödyn saamiseksi on taukoamatta mukautettava taitoja ja näkemyksiä uusimpien graafisen suunnittelun trendien mukaisesti. Vuosi 2022 tuo paljon mahdollisuuksia omaksua ja ottaa käyttöön suunnittelun trendejä, joilla erottua massasta.

Marianne Haanperä, Graphic Designer – Producer

Viimeisimmät artikkelit