Mainostoimisto Smoy Oy
Workland Teurastamo
Lautatarhankatu 10
00580 HELSINKI
etunimi.sukunimi(at)smoy.com
Y-tunnus 0741439-6
3.1.2022
Olen Smoyn Junior Graphic Designer ja kerron fiiliksiäni siitä, kuinka harjoitteluni mainostoimistossa on sujunut, mitä olenkaan täällä Smoyssa päässyt tekemään ja mitä toivoisin tulevaisuudeltani työelämässä. Listasin myös muutaman omakohtaisen vinkin, joiden avulla ainakin oma harjoitteluni on ollut onnistunut ja joista saattaa olla apua myös muille.
Olen Savonia-ammattikorkeakoulun neljännen vuoden palvelumuotoilun opiskelija ja aloitin työharjoitteluni syyskuussa. Kotini on Helsingissä ja asun siellä Kaapo-koirani kanssa. Rakastan käsitöitä, maalaamista, true crime -podcasteja, suklaata, hyvää proseccoa ja vain olemista. Olen se, joka tulee toimistolle aina ensimmäisenä aamulla (vaikken ole edes aamuihminen) keittämään kahvit ja nautin kun saan hetken olla vain hiljaisuudessa, vaikka työkavereiden seura onkin aivan huippua.
TYÖNKUVANA LUOVUUS
Ensimmäiset viikot työskentelin Smoyn oman markkinoinnin parissa. Sain heti alkuun tehdä Smoylle markkinointi- ja somesuunnitelman ja miettiä kuinka eri kanavia hyödynnetään ja kehitetään entisestään. Todella nopeasti minut heitettiinkin jo syvään päätyyn ja pääsin mukaan oikeisiin asiakasprojekteihin. Tämä oli jännittävää, mutta samalla juuri sitä, mitä harjoittelulta toivoin. Työtehtävien monipuolisuus on ollut ehdottomasti tämän harjoittelun suola. Olen päässyt tekemään muun muassa markkinointimateriaalien taittoja, bannerimainoksia ja kuvankäsittelyä, sekä suunnittelemaan logoja. Työnkuvaani kuuluu suunnitella ja toteuttaa asiakkaillemme aineistoja heidän brändin ja graafisten ohjeistojen mukaisesti. On ollut mahtavaa huomata, kuinka olen kehittynyt olemaan luova annettujen raamien sisällä. Työtahti on välillä päätä huimaavaa, mutta on palkitsevaa kun kokee onnistumisia.
HARJOITTELUN HELMET
Parasta tässä harjoittelussa on ollut päästä tekemään töitä asiakkaille, eikä vain harjoittelua varten keksittyjä tehtäviä tai ns. hanttihommia. Olen päässyt haastamaan itseäni ja oppinut paljon uusia taitoja, sekä nähnyt millaista työnteko mainostoimistossa oikeasti on. Ammatillinen itseluottamus on kasvanut hurjasti ja olen saanut myös vastuuta projekteissa. Tämä on ollut hieno mahdollisuus. Harjoittelun aikana saamani jatkuva tuki esihenkilöltä ja kollegoilta on ollut tärkeä osa omaa kehittymistä ja ensiarvoisen tärkeää.
Parasta harkassa on ollut tietysti myös ihmiset. Meillä on aivan huipputiimi ja on ollut ilo olla osana sitä.
KATSE TULEVAISUUTEEN
Tällä hetkellä teen opinnäytetyötä jonka on määrä valmistua alkukeväästä. Samaan aikaan myös itse valmistun muotoilijaksi. Omaa haaveammattia en ole osannut vielä määritellä tarkemmin, mutta toivoisin sen liittyvän palvelumuotoiluun sekä visuaalisuuteen. Siksi koenkin, että harjoittelu mainostoimistossa oon ollut oikea valinta ja tulevaisuuden uran kannalta erittäin tärkeä.
VIISI VINKKIÄ ONNISTUNEESEEN HARJOITTELUUN:
Matka työelämään on tähän asti ollut todella huikea ja korvaamaton kokemus. Viimeisen harjoittelukuukauden aikana aion imeä kaiken mahdollisen tiedon ja taidon itseeni kuin sieni!
Marianne Haanperä, Smoyn harjoittelija ja junior graphic designer
Myymälämarkkinointi – Kuinka houkutella kuluttaja ostoksille?
Lataa markkina-akkusi aurinkovoimalla
Kahvilayrittäjän käytännön some-opit
Onko brändi ihmisen toiseksi paras ystävä?
Yhdenvertaisuuden edistämistä vai pinkkipesua?
10 graafisen suunnittelun trendiä 2023 – nostalgiaa ja epäsymmetriaa
Saitin analytiikka- ja evästeremontti kuntoon
Miksi uskoisit datasi verkkopalvelulle?
Liikkuva somekuva jatkaa liikuttamista
Vakituiset freelancerit tulivat jäädäkseen
Visutrendit 22 – rohkeaa rajojen rikkomista
Mitä sisällöntuottaja voi oppia Picassolta, Mozartilta ja suurelta seikkailijalta?
Luotettavuus ja vastuullisuus – mahtavat kilpailuedut Suomelle
Työelämää vai elämäntyötä? Milleniaalin teesit hyvään (työ)elämään
Markkinoinnin automaatio (pk-)yrityksen markkinoinnissa
Liikkuva kuva kiihdytyskaistalla
Verkkokauppa pystyssä, vaan mistä asiakkaat?
Pikavauhtia verkkokauppiaaksi – mitä tarvitaan?