Tarkista nämä asiat ennen Google-mainonnan aloittamista

8.7.2019

Google Ads -mainoskampanja on mahdollista suunnitella hyvinkin lyhyessä ajassa. Jos Google-mainonta on kuitenkin uusi tuttavuus, on parempi olla kiirehtimättä välttyäkseen virheiltä ja parantaakseen mainonnan tehokkuutta. Tsekkaa, että seuraavat asiat ovat kunnossa ennen Google-mainonnan käynnistämistä.

Ohjaa mainoksen klikkaajat osuvalle laskeutumissivulle

Hyvä landing page on mainoskampanjan onnistumisen kannalta yhtä tärkeä kuin luova toteutus. Landing-sivulla tarkoitetaan sivua, jolle käyttäjä siirtyy mainosta klikattuaan. Se voi olla spesifisti mainoskampanjaa varten suunniteltu kampanjasivu tai yksittäinen verkkosivuston alasivu.

Ländärin on oltava sisällöltään relevantti mainokseen nähden. Se nostaa mainosten klikkausprosenttia ja laskee keskimääräistä klikkihintaa. Olipa kyse hakumainoksesta tai bannerista, jos mainos lupaa ilmaista toimitusta, landing-sivullakin pitää kertoa ilmaisesta toimituksesta. Tämä sääntö pätee kaikkeen klikkimainontaan.

Koska Google hyväksyy nykyään ainoastaan suojatun yhteyden sivustolle ohjaavat mainokset, ei saisi unohtaa, että SSL-sertifikaatin on oltava hankittuna jo ennen kampanjan starttia.

Tarjoa hyvä käyttäjäkokemus 

Käyttäjäkokemuksen merkitystä ei voi ylikorostaa. Hitaasti latautuvat ei-responsiiviset verkkosivut, jotka pommittavat ponnahdusikkunoita, karkottavat vierailijat nopeasti pois kasvattaen välitöntä poistumisprosenttia.

Ländärin tulee olla johdonmukainen ja helposti navigoitava. Lisäksi sen pitää tarjota käyttäjälle riittävästi tietoa mainostettavasta tuotteesta tai palvelusta, jotta päätöksenteko olisi helpompaa.

Vaikka olisi kuinka luova ja houkutteleva mainos, jos käyttäjä törmää huonoon digitaaliseen asiakaskokemukseen, hän turhautuu ja poistuu sivulta.

Oikeita tuloksia analytiikan avulla

Google-mainonnan aloittaminen ilman sivustoanalytiikkaa aiheuttaa huomattavaa datan, mahdollisuuksien ja rahan menettämistä. Virittämällä analytiikan kuntoon saat arvokasta dataa verkkosivuston vierailijoista ja pääset analysoimaan käyttäjien käyttäytymistä.

Google Analyticsin asentaminen ei kuitenkaan yksinään riitä. UTM-parametrit on myös syytä ottaa heti käyttöön. UTM-parametrien ansiosta on mahdollista saada tietää mistä tarkalleen käyttäjä on sivustolle/ sivulle saapunut. Esimerkiksi kun lisäät Google Adsin kampanjoiden mainosten linkkeihin UTM-parametrit, voit nähdä Google Analyticsissä minkä kampanjan mainokset ovat tuoneet eniten laadukasta liikennettä sivustolle.

Linkittämällä Google Ads -tilin Google Analyticsiin voi tehdä tehokkaampaa mainontaa dataa hyödyntäen. Linkittämisen jälkeen voi luoda retargeting-kampanjoita, jolloin Google-mainontaa voi kohdistaa sivustolla aiemmin vierailleille henkilöille. Mainontaa voi lisäksi kohdistaa omille uniikeille Google Analyticsissä luoduille yleisöille.

Ota konversioseuranta käyttöön

Ennen mainonnan aloittamista on tärkeä asettaa kampanjalle tarkat tavoitteet. Mitä haluamme kävijöiden tekevän landing-sivulla? Haluammeko seurata esimerkiksi jonkun tietyn painikkeen klikkauksia, ostoja tai yhteydenottolomakkeen lähetyksiä? Tämä onnistuu konversioseurannalla.

Ilman konversioseurantaa Google-mainonnan optimointi on pitkälti arvailua. Konversioseurannan avulla saa konkreettisia tuloksia kampanjoista, ja toimivien johtopäätösten tekeminen helpottuu. Kaiken kaikkiaan, konversioiden mittaaminen on välttämätöntä kannattavan ja laadukkaan mainonnan varmistamiseksi.

 

Silvia Karkonen, Smoyn Digital Marketing Specialist ja Content Producer

Viimeisimmät artikkelit