Elloksen viraali myös Effie Awards -finaaliin

24.9.2009

Markkinointiviestinnän tehokkuutta mittaava Effie Awards Finland -kilpailu on edennyt viimeiselle kierrokselle. Shortlistalle eli finaaliin selvisi 18 kampanjaa. SMOYn suunnittelema ja jo kolme palkintoa pokannut Ellos-viraalikampanja kilpailee businesshaastesarjassa; pienet ja alueelliset budjetit.

– Vaikka tuomaristo teki lujasti töitä tutustuessaan kymmeniin kampanjoihin, oli finalistien valinta selkeä. Maailmalla paljon puhutusta mainonnan lamasta huolimatta Effie Awardsin kohdalla korostuu edelleen nimenomaan laatu. Nämä ovat Suomen parhaita markkinointikampanjoita. Jo pelkkä kilpailuun osallistuminen on usein osoitus tuloksellisesta markkinoinnista, toteaa tuomariston puheenjohtaja ja suunnittelutoimisto N2:n toimitusjohtaja Alex Nieminen tiedotteessa. Tuomarit arvioivat Effie Awardsissa markkinointikampanjoiden tuloksellisuutta. Keskeisiä arviointikriteereitä ovat kampanjan haasteellisuus, ideoiden toimivuus, tulokset ja mitattavuus. Viimeisellä kierroksella tuomarit pisteyttävät erikseen myös kampanjaelementit, kuten esimerkiksi internet-toimenpiteet, lehti-ilmoitukset ja tv-mainokset.

Finalistien joukosta parhaat palkitaan Bronze, Silver tai Gold Effie -palkinnoilla. Koko kilpailun paras kampanja saa Grand Effie -palkinnon. Tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan perjantaina 23. lokakuuta Helsingissä.

Viimeisimmät artikkelit