Google AdWords: pikareitti potentiaalisten asiakkaiden tavoittamiseen

25.4.2018

Valtaosa meistä hakee tietoa tuotteista ja palveluista sekä vertailee hintoja ja mahdollisia palvelun tarjoajia netissä ennen ostopäätöksen tekoa. Mainostaminen verkossa ei ole koskaan ollut yhtä tärkeää kuin nyt. Hakukonemarkkinointi on tehokkain tapa tavoittaa ihmiset juuri sillä hetkellä, kun he etsivät tarjontaasi liittyviä tuotteita tai palveluita.

Ole näkyvä

Suomessa yli 96 % kaikista internethauista tehdään Googlen kautta. Vaikka tuotteesi tai palvelusi olisi kuinka hyvä, jos et näy Googlen ensimmäisellä hakutulossivulla, et ole olemassa. Huolehdi siis siitä, että yrityksesi verkkosivustolla on huomioitu hakukoneystävällisyys ja tehty kaikki mahdollinen orgaanisen löydettävyyden eteen. Sen jälkeen Googlen hakutuloksissa kärkisijoille pääseminen onnistuu parhaiten Google AdWords -mainonnan avulla.

Hanki relevantteja kävijöitä oikeilla avainsanoilla

Google AdWords on pay-per-click-palvelu, jolla voi tehdä avainsanoihin perustuvia kohdennettuja mainoskampanjoita ja ohjata liikennettä haluamallesi laskeutumissivulle. AdWords-mainokset näkyvät hakutuloksissa, kun käyttäjä kirjoittaa hakukenttään tuotteeseesi/palveluusi liittyviä termejä.

Mainosten sijoitus ei kuitenkaan ole kiinni ainoastaan rahallisesta panostuksesta, vaan mainostajat kilpailevat mainospaikoista mainoshuutokaupassa joka kerta, kun käyttäjä tekee Google-haun. Koska Googlen prioriteettina on tarjota käyttäjille hyödyllisintä tietoa, mainoksesi sijoitus riippuu paljolti siitä, kuinka relevantti se on hakuun nähden. Mainostaja määrittää itse budjettinsa ja saa milloin vain muokata, keskeyttää tai käynnistää uudelleen AdWords-kampanjoita.

Seuraa ja mittaa tuloksia

AdWords-mainonta on hyvin tarkasti seurattavissa analytiikan avulla. Hakusanastoa tulee testata, seurata, analysoida ja muokata koko kampanjan ajan parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Vaikka seuranta ja analysointi vaatii aikaa ja pitkäjänteisyyttä, vaivannäkö on avain menestykseen. Analysoimalla Google AdWordsin kautta saatua dataa voi myös oppia ymmärtämään asiakaskäyttäytymistä paremmin ja vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin.

AdWords-mainokset valtavat yhä enemmän tilaa Googlen hakutulossivulta. Tämä tarkoittaa sitä, että yhä useampi käyttäjä ei näe eikä klikkaa orgaanisia hakutuloksia. Käyttämällä Google AdWordsia voit varmistaa näkyvyytesi ja parantaa kilpailukykyäsi. Me Smoyssa autamme mielellämme ja voimme tehdä AdWords-mainontaa puolestasi myös avaimet käteen -periaatteella.

Silvia Karkonen
Content Producer

Tämä teksti on julkaistu myös Smoytalkissa 2/2017.

Viimeisimmät artikkelit