Sirkus 2020 – tulossa teknologian riemuvoitto?

26.10.2018

Suuri Sirkus 2020 on kaupungissa! Näe uuden maailman ihmeet! Algoritminkesyttäjä itämailta, maailman vahvin tekoäly, tikahduttavat klovnirobotit ja Suuri Silmänkääntäjä! Nyt kaikki taaperosta taattoon, saapukaa ja ällistykää! Näytökset joka päivä tasatunnein!

Kuka tuntee elektronien sielunelämän? Kuka kesyttää koneaivon? Suoraan Cambridgen analyysikeitailta, suurenmoinen algoritminkesyttäjä! Don Quijote ei pärjännyt tuulimyllyille, tämä mies pärjää! Näe, miten kansainvälisten konglomeraattien algoritmit valtavine tietomassoineen valjastetaan voittamaan vaalit kuin vaalit! Hän on manipuloinut kokonaisia kansakuntia, hän on saanut ihmiset epäilemään rokotuksia, hän on nostanut pellen presidentiksi ja kaatanut hallituksia, hän on hiljentänyt tolkun ihmiset ja tuonut meille suuren vastakkainasettelun ajan. Hänen käsissään älykäs ihminen taantuu Facebookissa kiljuvaksi kakaraksi, hän hiljentää fiksuimmankin aatteen, hän nostaa kenet tahansa julkkikseksi. Parasta kaikessa – hänen palvelunsa ovat kaupan!

Näe myös maailman vahvin tekoäly! Huikea teknologinen riemuvoitto Atlantin takaa! Melkein koiran älykkyydellä varustettu kone, joka valon nopeudella pisteyttää ihmisen arvon, päättää asunnosta unelmoivan lainan kohtalon, myy laivalasteittain muovikrääsää, romahduttaa osakemarkkinat yhdessä yössä ja kertoo vanhemmille, että tytär on raskaana. Tämä ihmeellinen kone tekee minuutissa miljoona päätöstä meidän kaikkien kohtaloista – tunteetta, moraalitta ja harkitsematta. Kone, jonka rakentajat osaavat kertoa, miten se toimii, mutta eivät sitä, mihin kone päätöksensä perustaa. Ällisty, miten kone korvaa mietiskelyn laskentateholla ja saa fiksuimmatkin uskomaan, että se osaa ajatella!

Oletko alamaissa, älä ole enää! Euroopan hauskimmat robotit ovat täällä! Lähes inhimillisillä kyvyillä varustetut robotit temppuilevat kuin taaperot – näe kävelevä kone, robotti, joka osaa kaataa olutta ja keinoihminen, joka näyttää melkein aidolta sadan metrin päästä! Nämä robotit vievät kaikki teidän työnne hetkenä minä hyvänsä! Kuka enää tarvitsee jalkapalloilijoita, kun robotti löytää pallon kentältä ja kuljettaa sen maaliin jopa kolmevuotiasta paremmin? Kuka tarvitsee sotilaita, kun sotakone osaa itsekseen mönkiä taistelukentällä ja etenee pelotta jopa toista tuntia yhdellä latauksella? Kuka tarvitsee kokkia, kun sushirobotti tekee loputtomasti täsmälleen samanlaisia riisipalleroita? Robotit ovat täällä! Esitykset joka päivä, mikäli koneet ovat kunnossa!

Maailma versio 4.0! Mitä ihmettä se on? Miksi kaikki on nyt toisin ja miksei kukaan sitä ymmärrä? Kuule hämmästyttävät tarinat merten takaa ja koe, miten pohjimmiltaan yksinkertaiset asiat saadaan kuulostamaan lähes mahdottomilta! Uuden ajan airut, tulevan näkijä, ajatusten Tonava! Suuri Silmänkääntäjä puhuu sinut pyörryksiin – alkuun ilmaiseksi, sen jälkeen viikoittaiset videot vain 29,90 €/kk! Miksi tarinat ovat kovin juttu nyt ja miksei niitä ole koskaan ennen maailman historiassa älytty? Miksi neljäs teollinen vallankumous on nyt eikä kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin siitä jo puhuttiin? Miksi yksi kirjainlyhenne on parempi kuin toinen? Kysy kaikki nämä kysymykset! Saatko vastauksia – sen tiedät vain sinä itse, sillä Suuri Silmänkääntäjä on arvoitusten mestari! Väisty Antero Vipunen, aikasi on ohi!

Koe Suuri Sirkus 2020! Ainoa mahdollisuutesi on nyt! Ensi kerralla tulee Suuri Sirkus 2021 ja silloin kaikki on toisin!

Katso teknologian ihmeitä käytännössä: Best robot fails compilation.

Teemu Eskola, Smoyn digijohtaja (CDO)

Viimeisimmät artikkelit