Tipaton mainostoimisto

5.2.2016

Smoyssa eletään alkuvuodesta terveellisesti. Olimme jo toista vuotta Ehkäisevä Päihdetyö Ry:n Tipaton tammikuu -kampanjan mainostoimistokumppani ja se näkyy toimiston työntekijöiden arjessa. Uutena harjoittelijana minulle kävi selväksi heti ensimmäisenä työpäivänä, että Tipattoman kampanjaan sitoudutaan hienosti. Monet olivat jo viime vuodesta huomanneet, että tipaton on mainio aloitus vuodelle ja perinnettä jatkettiinkin tänä vuonna lähes koko toimiston voimin.

Kampanjan suunnittelu ja toteutus herätti meillä keskustelua ja pohdintaa tipattoman tammikuun hyödyistä, jakoi mielipiteitä, mutta sai myös aikaan kiinnostusta ja kokeiluja. Niinpä sitä lähdettiin tänäkin vuonna joukkuehengessä kokeilemaan. Näin aito ja innokas sitoutuminen asiakkaan viestiin on minulle inspiroivaa seurattavaa markkinoinnin opiskelijana.

Yhteiskunnallinen markkinointiviestintä ei ole Smoylle uusi juttu, vaan siinä on ansioiduttu jo useiden vuosien ajan. Esimerkiksi Vuoden Huippu -palkittu ja paljon keskustelua herättänyt Yhteisvastuu-kampanja, ”Lahjoita hyvä kuolema”, vuonna 2014 suunniteltiin ja toteutettiin meillä. Olemme tehneet pitkään yhteistyötä myös Pieni ele -keräyksen uudistamisen kanssa ja Allergia- ja astmaliiton kampanjoiden parissa. Allergialiiton ”Tuoksuton”-kampanja palkittiinkin juuri pari viikkoa sitten Kultajyvällä Suomen Markkinointiliiton mainoskilpailussa.

Smoylaiset, kuten muutkin luovat suunnittelijat, diggailevat erityisesti yhteiskunnallisten markkinointikampanjoiden suunnittelua, koska niissä pääsee todella käyttämään luovuuttaan herättääkseen mahdollisimman paljon mediahuomiota, usein hyvinkin rajallisilla markkinointibudjeteilla. Tavoitteena kun on luoda mieleenpainuvaa, ajatuksia ja keskustelua herättävää mainontaa.

Markkinoinnin opiskelijana viihdyn toimistossa, jossa suunnitellaan yhteiskunnallista ja tavoitteellista markkinointiviestintää. Luovaa työtä on jännittävää seurata ja mielenkiintoista on myös nähdä, kuinka viestit tavoittavat kohderyhmänsä.

Ronja Norja, markkinointiassistentti

Olen kolmannen vuoden markkinoinnin opiskelija Metropolia Ammattikorkeakoulusta Vantaalta. Tutkinnostani on jäljellä opinnäytetyö ja työharjoittelu, jonka suoritan Mainostoimisto Smoyssa 4.1.-3.6.2016.

Viimeisimmät artikkelit