Vaalikeräys on nyt Pieni ele

12.1.2011

AD Jukka Illikainen Pieni ele -keräyksen julkistustilaisuudessa.


SMOYn tiimi oli mukana julkistamassa 103-vuotiaan Vaalikeräyksen historiallista nimen ja ilmeen vaihtamista. Keräyksen uusi nimi on Pieni ele. Samaan aikaan avattiin suunnittelemamme kampanjasivusto osoitteessa pieniele.fi.

Vaalikeräystoimikunta päätti vaihtaa tämän Suomen vanhimman keräyksen nimen TSN Gallupilla kesäkuussa 2010 tehdyn tutkimuksen jälkeen. Tulokset osoittivat ihmisten yhdistävän Vaalikeräyksen vahvasti politiikkaan, vaikka sen tuotto menee suomalaisen vammais- ja terveystyön hyväksi. Ainut linkki politiikkaan on, että keräys suoritetaan äänestyspaikoilla. SMOY valittiin kilpailun jälkeen viemään keräystä uudelle vuosisadalle.

Uusi nimi heijastelee sitä tosiasiaa, että auttamiseen riittää pieni ele, mutta pienistä puroista kasvaa suuri virta. Slogan ”Auttaminen alkaa läheltä” muistuttaa meitä siitä, että vaikka globaalit katastrofit usein vievät huomiomme, apua tarvitaan myös lähellä. Pelkästään mukana olevien 18 vammais- ja terveysjärjestön jäseniä on puoli miljoonaa, joten isommat ja pienemmät terveyden ongelmat koskettavat vähintäänkin ystäviemme ja sukulaistemme kautta todella suurta osaa meistä suomalaisista. Katsokaamme siis vaihteeksi lähellemme!

Kampanjan konkreettisena symbolina toimii liina, jonka yksi ilmenemismuoto on uusi logo. Limenvihreät liinat tulevat näkymään keräyksen järjestäjien sekä rintamaan liittyvien julkisuuden henkilöiden kaulalla. Liinamaisen logon rento muotokieli viestii välittämisestä ja pehmeistä arvoista, lime-värimaailma tuo mukaan raikkautta ja erottuvuutta. Pieni ele tulee näkymään kevään aikana mediassa laajasti, mukana ovat niin televisio ja radio kuin sosiaalinen media ja printti. Toimikunnan mukaan ilme tulee säilymään ainakin kolmien seuraavien vaalien yli.

Tiimissämme ovat mukana projektijohtaja Kimmo Levonen, copy-konseptisuunnittelija Peter Aulén ja AD Jukka Illikainen.

Viimeisimmät artikkelit