Viraalilla vauhtia verkkokauppaan

25.3.2014

Tiedätkö, mikä on kustannustehokkain käytössäsi oleva markkinointikampanja verkkokaupan myynnin aktivointiin? Kokemuksiimme perustuen väitän, että suosittelumarkkinointi sähköpostiviraali-toteutuksena toimii edelleen tehokkaimmin. Ja viraalikampanjalla tarkoitan todellakin kohdistettua, ohjattua ja kampanja-aikaan sidottua markkinointitoimenpidettä enkä nettiin tuotettua videota, jonka leviämistä emme voi merkittävästi ohjata. Sara Maria Forsberg -ilmiö on siis ihan eri juttu.

Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet Smoyssa kuuden vuoden sisällä kymmeniä erilaisia viraalikampanjoita hyvin erilaisille tuotteille, yrityksille ja tavoitteille. Aivan ensimmäiseksi tulee määritellä kampanjan päätavoite, jota mittaamalla voidaan analysoida sen onnistumista ja jopa säätää tarpeen vaatiessa toteutusta kesken kampanjan. Verkkokaupan viraalin tavoitteena on yleensä suora myynti, mutta monella muulla markkinoijalla päätavoite on oman kohderyhmän markkinointilupien kerääminen jatkomarkkinointia varten. Viraalia hyödynnetään usein myös uuden asiakkuusmarkkinoinnin konseptin toimivana starttina tai oman sähköpostimarkkinoinnin rekisterin freesaamisessa. Useissa toteutuksissa autamme asiakkaitamme samalla uusien markkinointikumppaneiden löytämisessä ja win-win -asetelman toteutumisessa.

Myös pieni voi olla kaunista. Viraali, kuten muutkin verkossa toteutetut markkinointikampanjat, on tärkeä osa brändin vahvistamista. Siksi suosittelen, että käytät viraalikampanjan suunnittelussa mainostoimistoa, jolla on kokemusta sekä viraalin toiminnallisuuteen liittyvistä teknisistä yksityiskohdista että perinteisestä brändimarkkinoinnin osaamisesta. Tämä jos jokin on taitolaji. Todella hauska, luova idea voi kosahtaa pahastikin, jos kampanjan tavoitteet suunnittelussa unohtuvat tai tekninen toteutus on liian hankala. Ja jos tavoitteesi on mahdollisimman korkea ROI, kuten usein näinä päivinä on, kannattaa laskea mitä kannattaa toteuttaa.

Kun tarvitset vauhtia verkkokauppaasi ota yhteyttä Smoyn Mariaan tai Kimmoon. Meillä on vahvaa kokemusta viraalimarkkinoinnista ja voimme auttaa sinua kasvattavaan myyntiäsi tai markkinointirekisteriäsi todella kohtuullisella markkinointipanostuksella, jopa kuukauden varoitusajalla. Katso yhteystiedot www.smoy.com

Maria Blomberg

Viimeisimmät artikkelit